TWEE VRIENDEN EN HUN REIS NAAR EEN BETER TAAL LEREN

RICHARD EN ANDREW DACHTEN DAT ZIJ, NA JAREN OP SCHOOL FRANS TE LEREN, GENOEG WISTEN.

Toen ging het koppel, dat elkaar ontmoette terwijl ze voor hetzelfde Londense technologiebedrijf werkten, naar een zakelijke bijeenkomst in Frankrijk en konden ze geen woord verstaan.

Het was een epische misser die hen ertoe aanzette om hun baan op te zeggen en een taalbedrijf op te zetten dat helemaal draaide om spreek- en luistervaardigheid.

Het bedrijf was een van de eersten die spellen gebruikte om te leren. Uniek is dat het ook een sjabloon heeft ontwikkeld, zodat de producten kunnen worden gebruikt door zowel Engelse als niet-Engelse sprekers.

En na jaren van experimenteren en leren van fouten uit het verleden – zoals het bedrijf oorspronkelijk EuroTalk heette vanwege zijn eerdere Europese focus – helpt Nieuwe talen leren nu mensen over de hele wereld om meer dan 140 talen te leren.

Richard leidt het bedrijf nog steeds en hij en Andrew spreken nu Frans!

DE BESTE MANIER OM TE LEREN

Wetenschappers, onderzoekers en taalkundigen hebben allemaal hun expertise gebundeld bij het maken van Nieuwe talen leren. Dit zijn de redenen waarom het werkt:

Door een woord aan een afbeelding te koppelen, ontstaat er een sterkere herinnering dan door alleen woorden te gebruiken – dus elk woord of elke zin die u op Nieuwe talen leren hoort, wordt weergegeven door een afbeelding. Het wordt dubbele codering genoemd omdat het beide hersenhelften gebruikt: links die de taal bestuurt en rechts die visuele informatie verwerkt.

Spraakherkenningstechnologie is goed, maar nog steeds niet zo goed als het menselijk oor. Daarom wordt gebruikers gevraagd om zelf te beoordelen hoe hun uitspraak zich verhoudt tot die van moedertaalsprekers, als onderdeel van twee Nieuwe talen leren-spellen.

Het herhalen van nieuwe informatie verbetert uw geheugen, zodat woorden die u wilt leren in verschillende spellen opduiken en woorden waarmee u worstelt, worden geïdentificeerd door intelligente software en vaker opduiken.

De Oefengedeelte van Nieuwe talen leren introduceert nieuwe woorden in uw kortetermijngeheugen, terwijl de andere vijf spellen, die steeds uitdagender worden, erop gericht zijn ze in uw langetermijngeheugen te krijgen. De spellen zijn ontworpen om kort maar lastig genoeg te zijn dat het onwaarschijnlijk is dat u de eerste keer volledige punten haalt – waardoor u tijd heeft om te stoppen, op te frissen en later op een onderwerp terug te komen. Dat komt omdat gespreide herhaling meer doet met uw geheugen dan volproppen.

Nieuwe talen leren maakt leren leuk en dat geeft een feel-good chemische stof genaamd dopamine in onze bloedbaan vrij die de motivatie verhoogt en het herinneren helpt. Dus ga zo door – speel de spellen, scoor punten en geniet ervan!

WAT TALEN VOOR ONS BETEKENEN

Meer dan 1.000 moedertaalsprekers hebben de studio van Nieuwe talen leren bezocht om de afgelopen 15 jaar meer dan 140 talen op te nemen en er komen er steeds meer bij.

We hebben ook opnamen in een woestijn en op afgelegen eilanden gemaakt – als we een stapje extra moeten doen, zullen we dat doen.

Elke taal vertelt ons iets over een volk en een cultuur. Mainstream-, minderheids- en vooral bedreigde talen -we zijn gek op ze allemaal!

We hopen dat we de taal hebben die u zoekt. Als dit niet het geval is, neem dan contact met ons op, vooral als u ons in contact kunt brengen met moedertaalsprekers. We zijn altijd op zoek naar gemeenschappen die hun taal vertegenwoordigen in onze app via [email protected]

Als u werkt voor een niet-overheid organisatie die vredeshandhaving of humanitair werk doet, horen we graag van u via [email protected] Sommige onderwerpen in de Nieuwe talen leren-app zijn speciaal voor u ontworpen.

ONZE TAALVRIENDEN

We hebben veel vrienden gemaakt door ons werk met talen. Klik hieronder om het verhaal te zien van een paar mensen wiens werk we bewonderen en steunen:

is een gratis app waarmee u mensen in de buurt kunt vinden die dezelfde taal spreken of leren als u. Oorspronkelijk gelanceerd, alleen voor Esperantosprekers, ondersteunt het tegenwoordig 7.000 talen. Gebruikers kunnen anderen in de buurt berichten sturen die dezelfde taal spreken als zij, en vervolgens kaartcoördinaten delen, afspreken en vrienden maken. Amikumu betekent ‘doe het vrienden-ding’ in het Esperanto. Nieuwe talen leren was een van de oorspronkelijke sponsors van Amikumu op zijn Kickstarter crowdfundingplatform.
Endangered Alphabets is een non-profitorganisatie die zich toelegt op het opnemen en redden van bedreigde schrijfsystemen van culturen van over de hele wereld.

Ze hebben zojuist een online Atlas van Bedreigde Alfabetten gelanceerd om alle scripts die ze tot nu toe kennen met hun fascinerende verhalen samen te brengen.
Wikitongues is een non-profitorganisatie die zich inzet voor het behoud en de bescherming van de talen van de wereld.

Hun wereldwijde netwerk van 1.000 vrijwilligers heeft tot dusver geholpen met het opnemen van video's van moedertaalsprekers in meer dan 400 talen. Ze ontwikkelen tevens een toolkit om mensen te helpen hun talen te behouden, te promoten en door te geven
Aajege is een gemeenschapsgroep die de Zuid-Samische taal, zijn cultuur en zijn erfgoed promoot en ondersteunt.

De taal wordt traditioneel gesproken door rendierherders in Noorwegen en Zweden en door anderen die jagen of vissen. Het wordt door UNESCO geclassificeerd als ernstig bedreigd nadat het aantal sprekers is afgenomen tot minder dan 1.000
Cultuur Vannin is de werknaam van de Manx Heritage Foundation, een liefdadigheidsinstelling die is opgericht om de Manx-cultuur te promoten.
Manx is de Keltische taal die op het eiland Mann wordt gesproken en Vannin is een Manx-woord voor Mann. De taal werd in 2009 door UNESCO uitgestorven verklaard, maar nadat lokale Manx-sprekers beweerden dat het nooit helemaal was uitgestorven, werd het snel opnieuw geclassificeerd als kritisch
Het doel van de organisatie is om Ladino-sprekende leden van de wereldwijde Sefardische diaspora in staat te stellen hun geschiedenis, persoonlijke ervaringen en verhalen vast te leggen via audiovisueel materiaal en sociale media, waaronder YouTube, Facebook en Twitter.
Ladino wordt door UNESCO geclassificeerd als een bedreigde taal en Nieuwe talen leren is verheugd met Ladino 21 te hebben samengewerkt om de taal toe te voegen aan